В Кипър са арестувани двама иранци по подозрение за подготовка на терористична

...
В Кипър са арестувани двама иранци по подозрение за подготовка на терористична
Коментари Харесай

В Кипър са арестувани двама иранци по подозрение за подготовка на терористична атака срещу израелци

В Кипър са задържани двама иранци по съмнение за подготовка на терористична офанзива против израелски жители, живеещи на острова, съобщи в свое следствие през днешния ден кипърското издание на в. " Катимерини ".

 

От кабинета на израелския министър председател Бенямин Нетаняху потвърдиха по-късно, че израелската разследваща работа Мосад в съдействие с кипърските управляващи са предотвратили тези проекти.

 

Арестуваните двама иранци, за които към този момент има заповед за депортирането им от Кипър, са влезнали в страната през окупираната северна част на острова и са били приети за политически бежанци.

Държавните разследващи служби на Кипър са следели от близко придвижванията им по съмнение, че са свързани с иранската Революционна армия и възнамеряват осъществяването на терористични дейности против жители от еврейски генезис, живеещи на острова.

Двамата иранци са били в ранни стадии на събиране на разследваща информация за тези цели.

 

Предотвратеният терористичен акт слага Кипър в нараснала угриженост за сигурността поради проблемите с окупираната северна част на острова.

 

В нея сега има доста наличие на иранци и израелски жители и от нея терористична мрежа може да изпраща вербувани лица в южната част на страната, се показва в обявата.

 

От кабинета на Бенямин Нетаняху също изразяват днес безпокойство за използването на контролирания от Турция Северен Кипър като оперативна и директна зона за терористични цели.

 

След офанзивата на " Хамас " държавното управление в Никозия ускори ограниченията за сигурност в редица обекти и региони на острова с израелски интерес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР